Archimedes D

Bromma

Stockholm

Kommun
Stockholm
Område
Bromma
Antal bostäder
84 st
Antal lokaler
1 st

Områdets östra del med utsikt över hattfabrik från 1800-talets slut

Mellan Bromma Blocks och Bällstaviken i Bromma ligger Archimedes.

På fastigheten finns idag tre befintliga byggnader om totalt 18 200 kvm kontor och lager, där det mesta bevaras och byggs om. Totalt, inklusive flera nya byggnader, byggs cirka 1 000 bostäder, lokaler och en förskola, fördelat på sju etapper.

I kvarteret möter flera tidsepoker varandra i en kombination av klassisk arkitektur, industrialism och modernism. I områdets mitt skapas en barnvänlig park och ett torgstråk med promenadmöjlighet genom Mariehäll till den planerade strandparken utmed Bällstaviken.

Med kommande gångbro över Bällstaån nås Sundbyberg centrum med fem minuters promenad eller tre minuter med tvärbanan. Bromma flygplats finns på 10 minuters promenadavstånd. I Sundbyberg Centrum finns både tunnelbana, pendeltåg och fjärrtåg samt service. Mer service finns i närliggande Bromma Blocks.

Målet med området är att omvandla befintliga industri- och verksamhetsområden till en levande stadsdel med en tät, attraktiv och promenadvänlig boendemiljö.

Archimedes D är ligger i områdets östra del, mellan den vackra gamla hattfabriken från 1886 och Stockholmshems nyproduktion i öst som effektivt kommer avskärma området från Karlsbodavägen. I bottenplan återskapas arkitekturen från nuvarande byggnad från 1905 i form av en klassisk fasad och ett lägre sågtandstak.

Högre upp bryts den klassiska byggnaden av med en modernare utformning.

Totalt omfattar huset cirka 85 lägenheter där majoriteten av lägenheterna är 2 rum och kök. Alla lägenheter kommer ha balkong eller uteplats och tillgång till garage. I bottenvåningen kommer det finnas lokaler med närservice.

Fastigheten kommer uppnå kraven för miljöbyggnad silver och kommer få digitala lås, bil- och cykelpool, paketrum och annan kringservice.

Bilder

Se även