Archimedes A

Mariehäll

Stockholm

Kommun
Stockholm
Område
Mariehäll
Antal bostäder
119 st
Antal lokaler
0 st

Kvarteret där tidsepoker möts

Mellan Bromma Blocks och Bällstaviken i Bromma ligger Archimedes.

Idag består området där Archimedes A ska byggas av en parkeringsplats. På fastigheten finns idag tre befintliga byggnader om totalt 18 200 kvm kontor och lager, där det mesta bevaras och byggs om. Totalt, inklusive flera nya byggnader, byggs ca 1 000 bostäder, lokaler och en förskola, fördelat på sju etapper.

Kvarteret möter flera tidsepoker varandra i en kombination av klassisk arkitektur, industrialism och modernism. I områdets mitt skapas en barnvänlig park och ett torgstråk med promenadmöjlighet genom Mariehäll till den planerade strandparken utmed Bällstaviken.

Med kommande gångbro över Bällstaån nås Sundbyberg centrum med fem minuters promenad eller tre minuter med tvärbanan. Bromma flygplats finns på 10 minuters promenadavstånd. I Sundbyberg Centrum finns både tunnelbana, pendeltåg och fjärrtåg samt service. Mer service finns i närliggande Bromma Blocks.

Målet med området är att omvandla befintliga industri- och verksamhetsområden till en levande stadsdel med en tät, attraktiv och promenadvänlig boendemiljö.

Här kommer cirka 130 yteffekta lägenheter uppföras, där majoriteten är 1-2 rum och kök. De övre våningarna är indragna från gatan vilket skapar en fin uteplats för lägenheterna högst upp i huset. Alla lägenheterna kommer ha balkong eller uteplats och tillgång till garage.

I bottenvåningen kommer det finnas lokaler med närservice.

Archimedes A kommer att ligga i områdets västra del med yttre fasad mot Archimedesvägen och inre fasad mot projektets västra innergård.

Fastigheten kommer uppnå kraven för miljöbyggnad silver och kommer få digitala lås, bil- och cykelpool, paketrum och annan kringservice.

Bilder

Våra bostäder

Nybyggda och moderna bostäder

Alla bostäder är yteffektiva och varenda kvadratmeter är optimerad så den boende ska uppleva att bostaden är genomtänkt och större. Bostäderna är alltid modernt utrustade för att förenkla vardagen.

Vi skapar communities

Vi har gjort stora satsningar på social hållbarhet genom gemensamma ytor, delningstjänster och en digital community-plattform – vilket har visat sig skapa en starkare sammanhållning bland hyresgästerna.

Digitala hem

Alla fastigheter är utrustade med digitala lås. De boende kan välja att låsa upp bostaden med sin smartphone. Det går utmärkt att dela ut tidsbegränsade nycklar till besökare eller home service-tjänster.

Andra fastigheter

Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder kakor (cookies)