Esplanaden

Järvaområdet

Stockholm

Kommun
Stockholm
Område
Järvaområdet
Antal bostäder
52 st
Antal lokaler
0 st

Välplanerade bostäder

Esplanaden ligger vid den nyutvecklade Rinkebyterrassen, gränsande till Järvafältets grönområden och är en del av det revitaliserade Rinkebystråket. Detta område är känt för sitt utbud av shopping och mat från olika kulturer.

Som en del av den femte etappen i områdets utveckling, har Esplanaden bidragit till tillkomsten av över 600 bostäder och flera lokaler, kompletterat med två parkeringsgarage och en inbjudande gårdspark. Denna expansion har förbättrat förbindelserna mellan Rinkeby och Järvafältet, samt förenklat tillgängligheten till Kista.

Från Esplanaden är det bara en kort promenad till tunnelbanestationen, där resan till Stockholm Central tar endast 18 minuter. Dessutom är det gångavstånd till den planerade tvärbanan i Ursvik, vilket underlättar resor mot Bromma Flygplats och Kista.

Projektet omfattar 52 lägenheter, från 1 till 3 rum och kök, där de flesta har tillgång till balkonger eller uteplatser. Esplanaden stod klar för inflyttning under 2020 och erbjuder ett modernt boende med praktiska anslutningar till stadens nätverk.

Se även