Kronan

Barkarby

Järfälla

Kommun
Järfälla
Område
Barkarby
Antal bostäder
276 st
Antal lokaler
3 st

Hyresbostäder i Stockholms största utbyggnadsområde

Barkarbystaden är det största utbyggnadsområdet i Stockholmsregionen just nu. När området är färdigbyggt kommer det bestå av 18 000 nya bostäder fördelat på 140 kvarter och 10 000 nya arbetsplatser. Hela projektet beräknas vara färdigställt 2030.

Om några år kommer Barkarbystaden att bli västra Stockholms nya knutpunkt. Det innebär att både tunnelbana, fjärrtåg och pendeltåg kommer stanna i området. Tunnelbanans trafik planeras starta 2026. Kronan ligger även två minuter från Förbifart Stockholm.

Här bor man granne med ett av Sveriges största handelsområden med många butiker, stor mataffär och IKEA. Idag finns buss med anslutande pendeltåg.

I den centrala delen av det nya området skapar vi 276 nyproducerade och yteffekiva hyreslägenheter i storlekarna 1-4 rum och kök. På den grönskande innergården finns sällskapsytor och cykelparkering. Taket på fastigheten påminner om en krona, därav projektnamnet ”Kronan”.

I entréplan byggs tre lokaler som kommer fungera utmärkt för handels- och serviceverksamheter. I fastigheten finns även 1 200 kvm förråd till uthyrning.

Kronan byggstartades i november 2019 och tillträddes Q3 2021.

Våra bostäder

Nybyggda och moderna bostäder

Alla bostäder är yteffektiva och varenda kvadratmeter är optimerad så den boende ska uppleva att bostaden är genomtänkt och större. Bostäderna är alltid modernt utrustade för att förenkla vardagen.

Vi skapar communities

Vi har gjort stora satsningar på social hållbarhet genom gemensamma ytor, delningstjänster och en digital community-plattform – vilket har visat sig skapa en starkare sammanhållning bland hyresgästerna.

Digitala hem

Alla fastigheter är utrustade med digitala lås. De boende kan välja att låsa upp bostaden med sin smartphone. Det går utmärkt att dela ut tidsbegränsade nycklar till besökare eller home service-tjänster.

Andra fastigheter

Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder kakor (cookies)